Airfryer oppskrifter

Air-Fryer kylling i sørlig stil

Air-Fryer kylling i sørlig stil

Vi kaller dette Amerikas mest elskede frityrkylling. Hemmeligheten ligger i paneringen, som gjør kyllingen super fuktig og smakfull, herby og gyldenbrun.

 • 15 min tilbedring
 • 20 min airfrying
 • 6 porsjoner

Dette trenger du

 • 2 kopper knuste Ritz-kjeks (ca. 50)
 • 1 ss hakket fersk persille
 • 1 ts hvitløksalt
 • 1 ts paprika
 • 1/2 ts pepper
 • 1/4 ts malt spisskummen
 • 1/4 ts gnidd salvie
 • 1 stort egg, slått
 • 1 kylling/frityrkylling, kuttet opp
 • Matlagingsspray

Slik gjør du det

 1. Forvarm airfryeren til 375 °. Bland de første 7 ingrediensene i en bolle. Legg egg i en egen bolle. Dypp kyllingen i egget, deretter i kjeksblandingen, klapp for å hjelpe belegget til å feste. Legg kylling i ett lag på et smurt brett i frityrkurven, dryss med matlagingsspray.
 2. Kok 10 minutter. Vend kylling og spritz med kokespray; kok til kyllingen er gyllenbrun og saften blir klar, 10-20 minutter lenger.

Video

Kjøp airfryer her

Air-Fryer kylling i sørlig stil tips

Hvor lenge skal du koke kylling i en airfryer?

Hvor lenge du skal koke kylling i en airfryer avhenger egentlig av merkevaren til airfryeren og selve oppskriften. I våre tester har vi funnet ut at koketiden varierer dramatisk mellom merker av airfryere. Som et resultat har vi gitt bredere enn normale intervaller på foreslåtte tilberedningstider. Begynn å sjekke ved første gang som er oppført, og juster etter behov. De fleste kyllinger vil ta omtrent 20-25 minutter eller til de når 165 F.

Er airfryer kylling sunt?

Airfried kylling er ikke nødvendigvis “sunt”, men det reduserer kaloriene fra fett som ellers ville blitt brukt til frityrstekt mat, som klassisk stekt kylling. Så med måten airfryer fungerer på, slankes oppskriftene i dem sammen med konvensjonelt stekte, og det er det mange av oss ser etter i disse dager: å spare kalorier mens vi spiser mat som smaker godt.

Kan du steke frossen kylling i airfryer?

Å sette frossen kylling i en airfryer er trygt og gjennomførbart. Når kyllingen er ferdig tilberedt, forvarmer du frityrkokeren til 360F. Stek i 20-25 minutter eller til den indre temperaturen når 165 F.

Ernæringsfakta

5 gram kokt kylling: 410 kalorier, 23 g fett (6 g mettet fett), 135 mg kolesterol, 460 mg natrium, 13 g karbohydrat (2 g sukker, 1 g fiber), 36 g protein.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *